Pressmeddelande
Auriga ePayment har tecknat ett samarbetsavtal med PayPal som syftar till att kunna erbjuda e-handlare och konsumenter fler betalsätt.

Auriga ePayment har funnits på marknaden i mer än 15 år och kan idag hantera all världens valutor samt erbjuder kortbetalningar, direktbetalningar, orderbetalningar via telefon, mobila betalningar, flexibla kortbetalningar, fakturalösningar och därtill plånbokslösningar. PayPal räknas till kategorin plånbokslösningar och fungerar som en e-plånbok med stöd för 24 olika valutor. PayPal gör det med andra ord möjligt för Auriga ePayments kunder att sälja i 190 olika länder och regioner.

– För oss på Auriga ePayment är samarbetet med PayPal ett strategiskt samarbete som vi tror mycket på, berättar Anders Berggren, produktchef för Auriga ePayment. Vi hoppas att våra kunder skall kunna öka sin försäljning genom att kunna erbjuda ytterligare ett betalsätt och i förlängningen också nå nya marknader. Målet med samarbetet är att skapa ett enhetligt gränssnitt för betalningar, det vill säga kunderna ska kunna välja önskat betalsätt, som presenteras på en och samma betalvalsida. Samarbetet är unikt, eftersom det är två betalaktörer med liknande betaltjänster som nu väljer att samarbeta för kunden och konsumentens bästa. Tillsammans kommer betaltjänsterna att komplettera varandra för att öka valmöjligheterna av enkla, säkra och smidiga e-betalningar.

– Vi på PayPal är glada över partnerskapet med Auriga, säger Jean-François Rochet, General Manager för PayPal i Norden och Östeuropa. PayPals position på den Svenska marknaden har stärkts kraftigt på senare tid och att erbjuda oss som betalningsalternativ är en stark fördel för Svenska e-handlare, precis som det länge varit på den internationella marknaden. Tillsammans med Auriga kommer vi att kunna förse många handlare och kunder med en lättillgänglig tjänst och en säker betalupplevelse.

Lösningen är flexibel och anpassad för nya komplexa betalmetoder och internationella betalflöden som fungerar både i datorn och i mobilen. Inledningsvis omfattas avtalet av Norden.

För ytterligare information om Auriga ePayment, kontakta:
Anders Berggren, Produktchef Auriga ePayment
Telefon: +46 (0) 8 466 42 00
E-post: anders.berggren@auriga.se
www.aurigaepayment.se

För ytterligare information om eller från PayPal, kontakta:
Erika Abramsson, Text 100 PR för PayPal
Telefon: +46 (0) 8 545 51 456
E-post: erika.abramsson@text100.se
www.paypal.se