Pressmeddelande

För Polarn O. Pyrets nya webbplats gick det snabbt, redan första dagen slog den rekord i e-handel. Den är resultatet av ett lyckat samarbete mellan ett starkt varumärke – Polarn O. Pyret, en leverantör av betaltjänster på Internet – Auriga ePayment och ett e-handelskonsultföretag – Brightstep.

Den 16 mars 2009 lanserade Polarn O. Pyret sin webbplats www.polarnopyret.se med hjälp av Auriga ePayment, som tar hand om alla kortbetalningar och förmedlar dem via sin betalväxel till bankerna. Auriga ePayment är certifierad för säkra betallösningar på Internet. Redan den första dagen sattes ett rekord i omsättning, vilket kan jämföras med en vanlig e-butik då det kan ta upp till sex månader innan det går runt. ”Detta är unikt och ett bra exempel på att varumärkesstarka företag bör satsa på e-handel”, säger produktchefen Anders Berggren, ansvarig för Internetbetalningslösningen för Polarn O. Pyret på Auriga ePayment.

Med i samarbetet är också e-handelskonsultföretaget Brightstep, vars VD, Mattias Pihlström, säger så här: ”Vi på Brightstep är stolta över att ha fått vara med på hela resan, från idé till lansering, i ett så här pass högintressant och komplext projekt där utmaningarna har varit allt från strategiska i en franchisevärld, till tekniska då det är en helintegrerad lösning. Nu har en lång spännande resa i e-handelsvärlden börjat för Polarn O. Pyret.”

Sebastian Heimfors, e-handelschef på Polarn O.Pyret avslutar:
”Vi vill erbjuda våra kunder ett komplement till våra butiker med ytterligare en försäljningskanal med högre tillgänglighet; en källa för såväl inspiration som e-handel. Det är viktigt att våra kunder känner en trygghet när de ska handla, och med denna lösning har vi gjort vad vi kan för att säkra handeln på nätet.”

För ytterligare information, kontakta
Anders Berggren, Produktchef Auriga ePayment
Telefon: 08-466 42 00
e-post: anders.berggren@auriga.se
www.aurigaepayment.se

Mattias Pihlström, VD för Brightstep
Telefon: 0733-58 32 00
e-post: mattias.pihlstrom@brightstep.se
www.brightstep.se