1 oktober, 2008 byter Strålfors Payment namn till Auriga AB, som nu ingår i PBS A/S.

I dag övergick ägarskapet av Strålfors Payment officiellt till PBS A/S och därmed ändras verksamhetsnamnet till Auriga AB.

”Många av våra kunder förknippar namnet Auriga med service och säkerhet, vilket knyter an till betalningar. Därför är det också det naturliga namnet för oss, nu när vi blir en del av Nordens ledande aktör på området för betaltjänster”, uttalar Bertil Nordlöf, VD Auriga AB.

PBS etablerar sig därmed som insamlare av kortbetalningar på den svenska marknaden och övertar bland annat även den väletablerade betaltjänsten ”Postens Betalväxel” för säkra betalningar via Internet på den svenska marknaden. Auriga AB övertar även kundavtalen för de företag och banker som hittills har haft ett avtal med Strålfors om hantering av kortbetalningar i det nya bolaget Auriga AB.

Auriga AB hanterar totalt 110-120 miljoner transaktioner per år.

Om PBS
PBS flyttar pengar och information mellan privatpersoner, företag och offentliga institutioner, och varje minut dygnet runt passerar flera miljoner kronor genom våra system. Vi både utvecklar och driver lösningar inom betalnings- och informationssystem, och idag är vi en av de ledande leverantörerna av betalningslösningar. PBS har 850 anställda och har kontor i Danmark, Sverige och Norge. Företaget ägs av en rad danska penninginstitut samt Danmarks Nationalbank. Koncernen har en omsättning på 2,3 miljarder danska kronor och levererar process- och servicetjänster för betalkort i fler än 20 länder.